Bebeğiniz Hakkında Bilmediğiniz 17 Garip Gerçek

Tabii ki anneniz size bebekken çok tatlı olduğunuzu söyledi.. Ama size süper güçlü ve patlayıcı vücut fonskiyonları olan kıl yiyici bir zombi olduğunuzu söylemedi.. İşte bebekler hakkında muhtemel bilmediniz 17 ilginç gerçek..



1. Rahimde, tüm bebeklerin sonradan yedikleri bıyıkları vardır.
Rahimde, tüm bebeklerin sonradan yedikleri bıyıkları vardır.
Evet, yanlış duymadınız. Dört aylık bir cenin, zamanla tüm vücudunu saran bıyığımsı bir kıla sahiptir. Lanugo denilen bu kıllar doğumdan önce dökülür (şanslıysa) ve bebek tarafından tüketilir. Bebek tarafından sindirilen bu kıllar, mekonyum denilen bebeğin ilk kakasında dışarıya atılır.


2. Beş aylık bebekler normalde olduklarından iki katı ağırdırlar.
Beş aylık bebekler normalde olduklarından iki katı ağırdırlar.
Bebekler, mama yemek, uyumak, kaka yapmak ve anne-babalarına zor anlar yaşatmaktan başka bir şey yapmayan, adeta birer süt canavarlarıdırlar. Ama yine de tüm zorluklara değen tatlılığa sahipler.



3. Doğduklarında bebeklerin ağızlarının içinde ve yanlarında dillerine ilaveten bir tat olma organları bulunur.
Doğduklarında bebeklerin ağızlarının içinde ve yanlarında dillerine ilaveten bir tat olma organları bulunur.
Bu organlar büyüdükçe işlevlerini yitirirler ama yine de bıyık yemelerinin yanında, ilginç bir bilgi daha değil mi?


4. Kız bebekler adet görürler, göğüsleri vardır ve süt salgılarlar.
Kız bebekler adet görürler, göğüsleri vardır ve süt salgılarlar.
Bebekler ana rahmindeyken, annelerinin hormonlarını da alırlar. Doğduklarında rahimdeyken aldıkları östrojenle doğarlar. Bu da demek oluyor ki, kız bebekler minik bir adet görme süreci yaşıyorlar ve tüm bebekler biraz süt salgılıyor. Bazen, kan meme uçlarından dahi gelebiliyor. Korkunç ama doğru.



5. Bebeklerin gözleri, yetişkin olduğunda alacağı boyutun %75'idir.
Bebeklerin gözleri, yetişkin olduğunda alacağı boyutun %75'idir.
Bebeklerin göz bebeklerinin, kafalarına oranla devasa bir şekilde büyük olduğunu hiç farketmediniz mi? Evet, şimdi biliyorsunuz. Ayrıca, ilk doğduktan sonra gözleri miyop özelliğini gösterir. Ta ki 6 aylık olana kadar.



6. Mayıs ayında doğan bebekler daha kiloludur.
Mayıs ayında doğan bebekler daha kiloludur.
Mayıs aylarında doğan bebekler, diğer aylarda doğanlara göre 200 gram daha kiloludurlar. Nedendir bilinmez ama böyledir.


7. Bebekler kadın seslerini tercih ederler.
Bebekler kadın seslerini tercih ederler.
İşte şimdi anlıyorum neden dedelerimizin, yeni doğan torunlarını severken ince, tatlı bir ses tonu kullandıklarını. Arz-talep meselesiymiş meğer.


8. Bebekler gözleri açık uyuyabilirler.
Bebekler gözleri açık uyuyabilirler.
Yeni doğan bebeklerin her ne kadar uyuması zor olsa da, uykuya daldıklarında da gözleri açık olabilir ya da yuvalarında hareket ediyor olabilir. İyi haber, eğer sizin bebeğiniz de böyle yapıyorsa korkmayın, normal bir durum. Kötü haber, böyle uyurlarken onları izlemek çok ürkütücü.


9. Erkek bebekler, hem rahimde hem de doğduklarında erekte olurlar.
Erkek bebekler, hem rahimde hem de doğduklarında erekte olurlar.
Bir anne adayı, bir oğlana hamileyim diyorsa nezaketinden böyle diyordur. Normalde içimde erekte olan bir insanı taşıyorum demesi gerekir çünkü. Erkek bebekler rahmin içinde erekte olabildikleri gibi, doğarken de olabilirler.



10. Bebeklerin diz kapakları kemikli değildir.
Bebeklerin diz kapakları kemikli değildir.
Bir kaç yaşına gelip de gerçek bir diz kapağı olana kadar, bebekler dizlerinde kıkırdak bir yapıya sahiptirler. Bebeğin vücudundaki diğer iskelet sistemleri de benzer şekilde gelişir. Yaşlandıkça kemikleniriz ve kıkırdak yapı başlangıçtaki yumuşaklığını kaybeder.


11. İkiz bebek sahibi olma olasılığı, coğrafyaya göre değişiklik gösterir.
İkiz bebek sahibi olma olasılığı, coğrafyaya göre değişiklik gösterir.
Nijerya'da ikiz bebek sahibi olma olasılığı %5 civarındayken, Japonya'da bu olasılık %0,5'e kadar düşüyor. Görüldüğü üzere, Batı-Afrika bölgesinin ikiz bebek sahibi olma olasılıkları daha fazla görünüyor.


12. Filmlerdeki kötü adamlar gibi, yeni doğan bebekler de gözyaşı dökmezler.
Filmlerdeki kötü adamlar gibi, yeni doğan bebekler de gözyaşı dökmezler.
Ağlayan yeni doğan bir bebek duysanız, aslında tek yaptıkları çığlık atmaktır. Doğumlarından ancak 3 hafta sonraya kadar ( bazen daha uzun sürebiliyor ), ağladıklarında gözyaşı dökebiliyorlar. Gözyaşı olsun olmasın, feryat figan ağlayan bir bebek, sizi uykunuzdan kolayca uyandırabilir.


13. Bebekler aynı anda hem nefes alıp hem de yutkunabilirler.
Bebekler aynı anda hem nefes alıp hem de yutkunabilirler.
Bebekler 7 aylık olana kadar, eş zamanlı olarak nefes alıp yutkunabilirler. Hani olmaz da, bir hızlı içme yarışması düzenlerseniz, bir bebeği asla dahil etmeyin. Asla! Sizi kolayca alt edecektir. :)


14. Bebeklerin kafasındaki o hassas nokta şişer ve nabız gibi atar.
Bebeklerin kafasındaki o hassas nokta şişer ve nabız gibi atar.
O hassas noktaya bıngıldak denir ve henüz tam gelişmeyen kafatasının o bölümü sadece hassas ve cıvık değildir. Yakından bakarsanız, yukarı doğru bir şişliğin olduğunu da görürsünüz. Acaba beyin mi o? Ya da bebeğin ruhu? Yok yok saçmalıyorum. Ama yine de düşünmesi bile korkutucu.


15. Bebekler insanüstü güçlere sahiptirler.
Bebekler insanüstü güçlere sahiptirler.
Yeni doğanların ellerinin değdiği her şeyi sıkıca tutmak gibi bir reflekslerinin olduğunu biliyorsunuzdur. Ama o tutuşlarının vücutlarını havaya kaldırabilecek nitelikte güçlü olduğunu biliyor muydunuz? Tıpkı bir cimnastikçi gibi.


16. Bebek kakası, her tarafı batırabilir.
Yeni doğan bebekler çok tatlı gözükürler ama ürettikleri şeyler, öhm, kakaları onları tam bir canavar yapabilir. Uzmanlara göre, yeni doğan bebeklerin kakaları sıvı kıvamda oluyor ve patlayıcı etkileri sayesinde, odanın diğer ucuna kadar sıçrayabiliyor.


17. Bebekler çektirdikleri işkenceyi hatırlamazlar.
Bebekler çektirdikleri işkenceyi hatırlamazlar.
Bebekler, yaşamlarının ilk üç yılının büyük bir kısmını hatırlamazlar. Nörologlar bu duruma "bebeklik amnezisi" diyorlar ve neden böyle olduğuna dair bir çok çalışma yürütüyorlar. Fakat her ne sebeple olursa olsun , anne-babalar bebeklerinin onlara çektirdiği eziyeti keyifle unutmaya razıdırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

+